HABERLER

ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLARIZ...

2016-11-24

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak ve ülke başarısının ilelebet yükseğe çıkarılması için gerekli temel şey eğitimdir. Eğitim seviyesi ilerlemiş ve kültürlü milletler daima ülkeler tarihinde yer edinmişlerdir. Aynı zamanda birçok ülkece örnek alınmışlardır. Ülkeyi çağdaş seviyeye götüren, uygar ve kültürlü bireyler yetiştiren ve topluma büyük katkı sağlayanlar pek tabii öğretmenlerdir. Öğretmenler, pek kıymetli ve kutsal kişilerdir. Daima yılmadan sabırla insanlığı ileriye taşımak için çaba gösterirler. Bir kişinin ömrü boyunca kendini borçlu hisseden ve daima şükranla anılan kişi öğretmenlerdir.
Ömrümüz boyunca öğretmeni sayesinde yanlış yapmaktan korunmuş veya yaptığı doğrularda da hep bir öğretmen eli olan kişilerizdir. Hayatımızı kazanmamız ve geleceğimizi inşa etmemizde emeği geçen kişi öğretmenlerimizdir. Küçük yaşlarımızda onlar sayesinde yoğrulmuş ve kişiliğimizi kazanmışızdır. En az ebeveynlerimiz kadar üzerimizde emekleri vardır. Ülkemizde, cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte hayata konulan inkılâpların korunmasına ve hayatımıza konu edilmesinde, ülke gençliğine bunları aşılmakta en önemli katkı öğretmenlerimizindir.
Atatürk'ün şu sözü kendisinin öğretmenlik vazifesine verdiği önemi açıklar. İşte o söz şudur; “Öğretmenler, cumhuriyet sizlerin eseridir.” Yani; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kendisinden sonra cumhuriyeti inşa edenlerin Türk öğretmenleri olduğu fikrindedir.
Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yıldönümünün kutlandığı 1981 senesine denk gelen 24 Kasım'da bu gün başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e ardından ülkeye katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize hediye edilmiştir. Bu anlamlı günde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutlarız.

TARIM-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU