HABERLER

T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesiyle İlk Toplu İş Sözleşmemiz İmzalandı

2019-03-22

Sendikamız ile T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 01 no'lu Avcılık, Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolundaki işyeri için ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle en düşük ücret 3.000,00 TL'nin üzerine çıktı.
Evlenme yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, tabi afet yardımı, sosyal yardım, çocuk yardımı, bayram yardımı, yemek yardımı, eğitim yardımı, yol yardımı, yakacak yardımı gibi bir çok yeni sosyal yardım ücreti ilk defa bu toplu iş sözleşmesiyle uygulanmaya başlandı.
Sendikamız üyesi işçilerin yıllık ücretli izin süreleri arttırılırken, fevkalade günler için ücretli izinler de belirlenip arttırıldı. 20 günlük ücretli mazeret izni, 90 günlük ücretsiz mazeret izni hakları kazanıldı. İşçilerimizin kıdem tazminatı 35 güne, iş kazası halindeyse 40 güne yükseltildi. Fazla çalışmaların karşılığı %60'a yükselirken, bayram ve tatil günleri çalışmaları karşılığı da 3 yevmiyeye yükseltildi. Ayrıca yılda 20 günlük ikramiye ve 52 günlük ilave tediyelerde sözleşmemizde yer aldı.
Toplu iş sözleşmemiz 22.03.2019 tarihinde ikinci toplantısının gerçekleştirildiği Sendikamız Genel Merkezinde, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Mustafa ÇOLAK, Daire Başkanı Ercan KÖK, Daire Başkanı Kürşat KILIÇ ve Şube Müdürü Zeynel YALÇIN ile Sendikamız Genel Başkanı İlhami POLAT, Genel Sekreteri Receb KOCAPİÇAK, Genel Mali Sekreteri İbrahim ÖZKESKİN, Konya Şube Başkanı Abdülkadir TAMAK'ın katılımlarıyla imza altına alındı.
İmzalanan toplu iş sözleşmesinin T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde emek veren işçi kardeşlerimiz ve üniversitemiz için kutlu olmasını dileriz.